Wist NEC maar dat fans met hun Sinterklaas- en Kerstinkopen ervoor kunnen zorgen dat de huur van het stadion weer betaald kan worden

Van de week las ik in het nieuws dat NEC Nijmegen in zwaar financieel weer verkeert en de huur niet meer kan betalen of zelfs al maanden niet heeft betaald. Op Facebook heeft NEC Nijmegen maar liefst 31.500 fans en op Twitter 20.200 volgers! Wat als al deze fans nou eens met hun Sinterklaas- en Kerstinkopen de club kunnen redden van de afgrond.

Dat zou volgens mij niet verkeerd zijn. Nu heb ik al wel eens eerder een artikel geschreven over financiële problemen bij sportverenigingen over hoe leden en fans de sleutel zijn om dit probleem te verhelpen. Daarnaast heb ik ook een berekening gemaakt wat een fan op kan leveren met zijn online shopgedrag. De fans van NEC kunnen de club al gauw gratis € 30.000,- per maand opleveren. Misschien toch een goed idee voor NEC om Social Sponsoring in te gaan zetten?

Social Sponsoring begint landelijk telkens meer bekendheid te krijgen. Zo is Giro555 aangehaakt om via Social Sponsoring de strijd tegen ebola aan te gaan. De Betere Wereld schreef een leuk artikel “Online shoppen voor een betere wereld” en binnenkort zal misschien ook NEC Nijmegen zich aanmelden om een financieel steuntje in de rug te krijgen van hun fans.

Door David de Vries

Geef een reactie