cablean surface

Social Wi-Fi in de Cablean Surface of Things (SoFT)

Social Checkpoint is de afgelopen maanden in samenwerking met Cablean bezig geweest om te kijken naar de mogelijkheden om Social Wi-Fi te integreren in de Surface of Things. Cablean stelt ieder stedelijk oppervlak centraal en verbindt het 24/7 met verduurzaming van de samenleving en de economie. Cablean speelt in op de nieuwe economie en is zeer innovatief. Een mooi voorbeeld hiervan is het draaiende sportveld wat ze in samenwerking met de TU delft hebben ontwikkeld. In samenwerking met gemeentes, maatschappelijke organisaties en bedrijven ontwikkelt Cablean een SROI (Social Return On Investment). Dit doet Cablean onder andere met het “Made by, in and for” programma. De Surface wordt geassembleerd in de gemeente zelf waardoor sociale werkplekken worden gecreëerd. De gratis energie die wordt opgewekt met de Surface of things zal naar de maatschappelijke organisaties gaan. De besparingen die hiermee worden gedaan kunnen daarmee weer geïnvesteerd worden door de maatschappelijke organisaties om meer maatschappelijke activiteiten te ontplooien.

In de connected economy en de internet of things markt is Social Wi-Fi onmisbaar. Meer dan de helft van de bevolking gebruikt een smartphone. Het gemak van de mogelijkheid om te communiceren met iedereen, altijd en overal, maakt de smartphone een essentiëler instrument dan ooit tevoren. Wi-Fi is hierbij de hoeksteen geworden om altijd connected te zijn, uit onderzoek blijkt dan ook dat Wi-Fi in het openbaar hoog gewaardeerd word. Vooral voor City Marketing speelt Wi-Fi een belangrijke rol.

connectivity Wi-Fi groot

In verschillende steden is er een City Wi-Fi uitgerold. Deze netwerken zijn op verschillende manieren vormgegeven. Hier is ook uitgebreid onderzoek naar gedaan wat de voor- en nadelen zijn en welke mogelijke vormen er zijn. Uit het onderzoek blijkt dat publiek Wi-Fi in de binnenstad een aanwinst is voor onder andere horeca ondernemers, winkelend publiek en toeristen. Het volledige rapport is hier te vinden.

Momenteel gebruikt 71% van de Nederlanders Facebook. Facebook is met 11,6 miljoen gebruikers het grootste social netwerk in Nederland. Vijf miljoen van deze gebruikers maken dagelijks gebruik van Facebook. Gemiddeld zijn mensen meer dan een uur per dag bezig met het lezen van berichten op de news feed, comments plaatsen en het toevoegen van status updates. De connectie van online en offline word telkens meer zichtbaar. De koppeling met Facebook en het Wi-Fi geeft nog meer mogelijkheden en zo is de integratie van Social Wi-Fi in de Cablean Surface misschien ook vanzelfsprekend.

Door Social Wi-Fi te integreren in de Cablean Surface onstaan er verschillende nieuwe mogelijkheden om de stad, toerisme, maatschappelijke organisaties en bedrijven met elkaar te verbinden. De mogelijkheden zijn oneindig. Social Wi-Fi kan breed ingezet worden voor zowel awareness, naamsbekendheid, branding en city marketing. Zo kan bijvoorbeeld de gebruiker geïnformeerd worden dat de gemeente zich met de Cablean Surface inzet om een CO2 neutrale gemeente te ontwikkelen of kunnen toeristen geïnformeerd over speciale events en activiteiten in de stad. In de toekomst zal Social Wi-Fi alleen nog maar belangrijker worden en de basis zijn voor de connected economy en de wereld van internet of things.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Social Checkpoint? Volg ons dan op Facebook en Twitter.

Geef een reactie