Social Sponsoring in de top 20 van de Vodafone Mobiles for Good Challenge

Social Sponsoring bij de Top 20 van de Vodafone Mobiles for Good Challenge

Vrijdag 12 juni strijd Social Sponsoring samen met 19 anderen voor een plaats in de finale van de Mobiles for Good Challenge die elk jaar georganiseerd wordt door Vodafone.

Met deze challenge wil Vodafone de ontwikkeling van mobiele toepassingen stimuleren, die een sociale impact hebben in Nederland. De challenge focust zich op sociale toepassingen en daarom is Social Sponsoring dus een perfecte kandidaat! De zes beste ideeën worden beloond met een startkapitaal van €30.000 en deelname aan een accelerator programma van vier maanden, ook wel de Mobiles for Good Bootcamp genoemd.

De jury was erg onder de indruk van Social Sponsoring. Dus dat belooft wat! Met behulp van de Mobiles for Good Challenge kunnen we het mogelijk te maken dat mensen niet alleen via online aankopen kunnen doneren aan het goede doel, maar ook zelf direct geld kunnen doneren via iDeal of Credit Card. Daarnaast willen we met behulp van de Mobiles for Good Challenge tot een echte versie 1.0 van ons product komen.

Ook in 2014 waren er zes winnaars:

  • Wind Tales ontwikkelt een serious game om longpatiënten te helpen met ademhalingsoefeningen.
  • Heppee wil het leven van kinderen met gescheiden ouders net iets leuker en makkelijker proberen te maken
  • Owise geeft longkankerpatienten een steuntje in de rug door ze beter inzicht in hun eigen situatie te geven. Daarnaast verzamelt hun app ook realtime en anoniem data voor wetenschappelijk onderzoek.
  • Trauma Game ontwikkelt een game die helpt om posttraumatische stress te voorkomen.
  • Pezzep had het idee voor een interactief platform rondom een theatervoorstelling over pesten.
  • Into D’mentia heeft als doel om mensen meer inzicht en inlevingsvermogen te geven in het leven van iemand met dementie.

Wat ons betreft past Social Sponsoring perfect in dit rijtje thuis! Maar eerst maar eens zien of we de finale kunnen bereiken. 12 juni weten we meer, want dan vindt de volgende ronde plaats van de Vodafone Mobiles for Good challenge op het hoofdkantoor van Vodafone in Amsterdam! Stay tuned.

 

Geef een reactie