Social Shopping

Social Checkpoint kondigt release Social Shopping aan voor begin 2015

Social Checkpoint kondigt met trots haar eerste product aan dat écht gericht is op consumenten: Social Shopping. Met behulp van Social Shopping kunnen mensen producten, vakanties en andere diensten zoeken en prijzen bij verschillende online aanbieders vergelijken.

Het doel is om op een overzichtelijke en simplistische manier iedereen inzicht te geven in waar producten te koop zijn en voor welke prijs. Hoewel soortgelijke initiatieven natuurlijk al lang bestaan, onderscheidt Social Shopping zich op 3 manieren van deze bestaande initiatieven. Ten eerste zal het aanbod bij Social Shopping zich niet limiteren tot een bepaalde productgroep zoals bijvoorbeeld Tweakers dat doet. Maar op bijvoorbeeld beslist.nl en kieskeurig.nl kunnen nu ook al alle denkbare producten worden vergeleken. Social Shopping gaat verder dan alleen het vergelijken van producten. Naast producten, zullen ook vakanties en andere diensten kunnen worden gezocht en vergeleken via Social Shopping. Dat zal Social Shopping dan ook echt uniek maken. Het tweede punt waarop Social Shopping zich onderscheidt van bestaande initiatieven is dat het mogelijk zal zijn om met Social Shopping uw vereniging, club of goede doel te steunen. Hier vindt Social Shopping dan ook direct aansluiting bij Social Sponsoring. Er is gekozen voor de naam Social Shopping mede doordat u met uw aankopen een goed doel kan steunen of uw sportvereniging kan helpen. Tenslotte zal Social Shopping zich proberen te onderscheiden op basis van simpliciteit en eenvoud met betrekking tot het zoeken en vergelijken van producten, vakanties en andere diensten.

Social Shopping zal begin 2015 live gaan. Het is nog niet precies bekend in welke landen Social Shopping zal starten. Wel is het al zeker dat Social Shopping ook in Nederland vanaf de initiële release beschikbaar zal zijn. Het is in eerste instantie de bedoeling dat binnen het aanbod van een paar gerenommeerde webshops gezocht en vergeleken kan worden. Voorbeelden van gerenommeerde webshops zijn WehkampZalandoMediaMarkt en Thuisbezorgd.nl. Daarna is het de bedoeling dat elke webshop wereldwijd aangesloten zal worden bij Social Shopping. Het is nog niet duidelijk wat het aanbod aan producten, vakanties en andere diensten zal zijn bij de release omdat de gerenommeerde webshops waarmee gestart zal worden nog niet bekend zijn. Wanneer de release precies is wordt komende woensdag 7 januari bekendgemaakt. Hieronder vindt je informatie over hoe je op de hoogte kan blijven van de ontwikkelingen met betrekking tot Social Shopping.

Wil jij als eerste weten wanneer Social Shopping live gaat? Of wil je Social Shopping direct uitproberen zodra het live gaat? Volg ons dan via Twitter of Facebook.

Heb je nu al tips voor ons? Of vragen met betrekking tot Social Shopping? Wil je dat het aanbod van jouw webshop ook gevonden kan worden via Social Shopping? Neem dan contact met ons op!

Door Marco Buijs

Geef een reactie