Hoe voorkomt u niet gerapporteerde transacties via Social Sponsoring?

Hoewel voor het merendeel van de transacties geldt dat deze zonder problemen verwerkt worden kan het voorkomen dat een transactie niet aan ons gerapporteerd wordt. Wanneer u vermoedt dat dit het geval is kunt u dit aan ons doorgeven.

Social Sponsoring zal altijd haar best doen om niet-gerapporteerde transacties te achterhalen. Dit lukt echter niet altijd en Social Sponsoring behoudt zich daarom te allen tijde het recht voor haar pogingen hiertoe te staken. Soms worden aankopen niet geregistreerd en dat kan verschillende redenen hebben. Een veelvoorkomende rede is dat mensen de zogenaamde bedankpagina niet bereiken. Bij een aantal online betalingssystemen zoals iDeal en PayPal wordt u na het voltooien van uw betaling doorgestuurd naar een bedankpagina. Sommige winkels gebruiken deze pagina om de koppeling te maken tussen uw aankoop en uw bezoek via Social Sponsoring. Het is daarom belangrijk dat u het gehele betalingsproces doorloopt, inclusief het bezoeken van de bedankpagina.

Daarnaast kan een Ad Blocker roet in het eten gooien. Een Ad Blocker is een browser extensie die geïnstalleerd kan worden in bijvoorbeeld Google Chrome. Door een Ad Blocker te installeren zorgt u ervoor dat u veel minder ongewenste advertenties te zien krijgt op het internet. Hoewel een Ad Blocker erg nuttig kan zijn voor het blokkeren van advertenties kan het in sommige gevallen leiden tot het blokkeren van de rapportage van transacties bij Social Sponsoring. Als u helemaal zeker wilt weten dat de Ad Blocker de rapportage niet in de weg staat kunt u deze het beste verwijderen. Doet u dit niet, dan kunt u deze het beste uitzetten voordat u een pagina gaat bezoeken waar u iets wilt kopen via Social Sponsoring. Ook kunt u er voor te kiezen een andere browser te gebruiken, waar u geen Ad Blocker heeft geïnstalleerd, voor uw online aankopen. Omdat er vele Ad Blockers zijn die verschillend te werk gaan is het moeilijk om te bepalen voor elke bestaande Ad Blocker of deze wel of niet goed samenwerkt met Social Sponsoring. Social Sponsoring raadt aan dat als u een Ad Blocker wil gebruiken, u Ad Block Plus gebruikt, mede omdat deze open source is, een duidelijk beleid heeft met betrekking tot wat er met uw gegevens gebeurd en welke websites geblokkeerd worden. Daarnaast weten wij van deze Ad Blocker dat u deze gemakkelijk uit kunt zetten voor een specifieke website, bijvoorbeeld thuisbezorgd.nl of zalando.nl. U zult niet de eerste zijn die Ad Block Plus gebruikt want de extensie is al meer dan 300 miljoen keer gedownload.

Wanneer u een webshop eerder heeft bezocht is het verstandig eerst uw cookies te wissen alvorens op een link in het Sponsoroverzicht te klikken. Omdat hierdoor ook website voorkeuren worden gewist kiezen sommige mensen ervoor om een andere browser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari of Internet Explorer) te gebruiken voor Social Sponsoring dan de browser die standaard gebruikt wordt.

In de toekomst zal binnen Social Sponsoring waarschijnlijk een formulier ontwikkeld worden waar via gemiste sales kunnen worden ingediend. Maakt u nog geen gebruik van Social Sponsoring? Ga dan direct van start door een gratis een account aan te maken. De rest wijst zich vanzelf. Met Social Sponsoring kunt u samen met vrienden, bekenden, leden en fans voor een specifiek doel sparen. Bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, een nieuwe website of nieuwe trainingspakken voor de jeugdtrainers van uw sportvereniging.

Geef een reactie