Hoe komt het dat jouw sportvereniging €10.000 per jaar misloopt aan sponsorinkomsten?

Een gemiddelde voetbalclub heeft 375 leden. Op basis van dit gemiddelde aantal leden zal ik een voorzichtige berekening maken hoe sportverenigingen €10.000,- per jaar mislopen.

Alleen al door simpelweg de basisinkopen van een huishouden zoals eten, kleding en vakanties te bestellen/boeken via Social Sponsoring kan het duizenden euro’s voor de vereniging opleveren.

Thuisbezorgd keert bijvoorbeeld €0,75 uit per bestelling die gedaan wordt via Social Sponsoring. De helft van de leden bestelt één keer per maand op het werk of thuis via Thuisbezorgd. Ook hebben mensen nieuwe schoenen en kleding nodig en kopen ze die één a twee keer per jaar. Laten we uitgaan van één paar schoenen per jaar van gemiddeld €50,- en verder €300,- aan kleding per jaar.

Ook willen leden toch één keer per jaar op vakantie. Om een voorzichtige berekening te kunnen maken is ervan uitgegaan dat de helft van de leden op vakantie gaat en via de Sponsormeter boekt. Elektronica zoals stofzuigers, wasmachines, TV’s et cetera kan de Sponsormeter al snel op laten lopen. In de berekening zijn 5 van de 41 webshops behandeld. Er zijn nog veel meer mogelijke webshops waarbij leden de club gratis kunnen sponsoren. Denk hierbij aan energie, telefonie, verzekeringen, sport & vakantie artikelen, persoonlijke verzorging et cetera. Op onze website kunt u zien hoeveel commissie elke webshop uitbetaalt voor uw Sponsormeter als leden daar aankopen doen.

Wil jij ook je club gratis sponsoren? Waar wacht je nog op? Maak direct een account aan bij Social Sponsoring en begin met sparen voor je club. Ga jij niet over de sponsoring bij jouw club? Informeer dan direct de sponsorcommissie of het bestuur van jouw vereniging!

Geef een reactie