doneren

doneren via Social Sponsoring

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers. Voor veel initiatieven is het lastig om in deze tijd aan financiering te komen. Zo zien goede doelen de inkomsten dalen en zullen ze op zoek moeten gaan naar nieuwe financieringsmogelijkheden. Ook sportverenigingen zien de sponsorinkomsten teruglopen en kunnen wel wat extra inkomsten gebruiken om de financiële positie van de vereniging op orde te brengen.

Momenteel is het al mogelijk om via online aankopen een project te ondersteunen bij Social Sponsoring maar in de toekomst zal het misschien ook mogelijk worden om een directe donatie te doen. Met deze stap zou Social Sponsoring zich onderscheiden van alle andere crowdfunding platformen. Met de combinatie van donaties en de mogelijkheid om inkomsten binnen te halen via online winkelen ontstaat er een uniek aanbod voor de aangesloten partijen om op verschillende manieren inkomsten binnen te halen voor het project dat zij willen realiseren. Social Sponsoring is de eerste partij wereldwijd die deze combinatie mogelijk zal maken. Hiermee verwacht Social Sponsoring in de komende jaren uit te groeien tot internationaal marktleider. Als deze plannen doorgaan zal het in Nederland mogelijk worden om via Ideal, Creditcard en PayPal donaties te doen. Internationaal zal er dan gewerkt gaan worden met Creditcard en PayPal. Verder wordt er ook gekeken naar de mogelijkheid om met Bitcoins te betalen.

De Crowdfunding markt in Nederland is in 2014 gestegen naar een bedrag van 43 miljoen euro. De komende jaren wordt verwacht dat deze stijging alleen nog maar doorgezet zal worden. Uit onderzoek blijkt dat dit bedrag in 2011 nog op 2,5 miljoen lag voor inkomsten uit crowdfunding.

Crowdfunding via Social Sponsoring is in eerste instantie bedoeld voor (sport)verenigingen, goede doelen, lokale en individuele acties. In een later stadium kan er ook nog gekeken worden naar andere financieringsvormen voor bedrijven zoals leningen of financiering door aandelen uit te geven.