Bezoek Nationale Voetbal Vakbeurs

3 december jongstleden hebben wij een bezoek gebracht aan de Nationale Voetbal Vakbeurs. Hier wilden wij graag kijken naar de laatste ontwikkelingen in voetballand. Er waren veel verschillende partijen aanwezig. Van software ontwikkelaars tot tribune bouwers, alles wat betrekking heeft tot voetbal was aanwezig. Een erg leuk initiatief wat ook wel in ons straatje past is steundeclub.nl. Dit is een crowdfunding platform voor sportverenigingen. Veel sportverenigingen zien hun sponsorinkomsten dalen en zijn op zoek naar nieuwe financieringsmogelijkheden zoals crowdfunding en Social Sponsoring om de club financieel gezond te houden. Crowdfunding via steundeclub.nl kan veel opleveren. Door een klein bedrag te doneren aan een sportvereniging kan je een leuke tegenprestatie krijgen. Dit kan een shirt van de club zijn of een training mee doen met het eerste elftal. Met het opgehaalde bedrag kan dan bijvoorbeeld weer het clubhuis verbouwd worden.

Social Sponsoring is het nieuwe crowdfunding. Als mensen via Social Sponsoring online winkelen, kunnen mensen een klein bedrag naar hun lokale sportvereniging laten gaan of naar een goed doel zoals Giro555. Op deze manier kunnen mensen online shoppen voor een betere wereld.

In mijn optiek is het natuurlijk als sportvereniging slim om beide initiatieven te gebruiken om hun financiële positie te versterken. Samen sta je sterk als club en kan je veel bereiken. Door de leden hierin te betrekken kan er met weinig moeite veel bereikt worden.

Door David de Vries

Geef een reactie