Social Wi-Fi 3 stappen

Betalen voor gebakken lucht

Veel ondernemers in de binnenstad van Amersfoort bieden Wi-Fi aan hun klanten. Hiermee bieden de ondernemers een extra services aan hun bezoekers. Bij de één moet er een wachtwoord ingevuld worden en bij de ander kan je gebruik maken van een open netwerk. De ondernemer heeft hier helaas geen voordelen aan. Er zijn partijen zoals KPN of Gastvrij Wi-Fi die hier zelfs geld voor durven te vragen om normaal Wi-Fi te installeren terwijl de ondernemer ook gewoon simpel en gratis een eigen netwerk kan aanmaken. In mijn optiek betalen ondernemers dan voor gebakken lucht want er wordt geen meerwaarde gecreëerd voor de ondernemer en de dienst die geleverd wordt kan de ondernemer ook zelf gratis aanbieden. Je kan je dan afvragen hoe gastvrij je naar ondernemers bent als je hiervoor €15 per maand vraagt. Deze bedrijven beweren dan soms dat je geregistreerd moet zijn bij de ACM terwijl dit niet nodig is om een Wi-Fi netwerk te faciliteren. Ook wordt onterecht gezegd dat alle activiteiten gemonitord moeten worden om aansprakelijkheid af te dekken van illegaal handelen door klanten.

Afgelopen jaar heeft Social Checkpoint hard aan de weg getimmerd om ondernemers te laten zien dat er ook een beter en slimmer alternatief is: namelijk Social Wi-Fi. Met Social Wi-Fi kunnen gasten een like geven aan of inchecken bij de onderneming via Facebook waardoor er mond-tot-mond reclame wordt gemaakt. Hiermee wordt Wi-Fi opeens erg interessant omdat het veranderd in een slimme marketingtool. De ondernemer hoeft zelf geen reclame meer te maken maar de klanten doen dat voor hem. Bij Social Wi-Fi van Social Checkpoint is het overigens niet verplicht voor de gebruiker om social media aandacht te creëren maar optioneel. De gebruiker kan eenvoudig op de “overslaan” knop drukken of een e-mail adres achterlaten. Hierdoor blijft Social Wi-Fi geheel vrijblijvend. De voordelen voor de ondernemers zijn enorm. Als klanten een like op Facebook geven kunnen de ondernemers voortaan altijd op een interactieve manier blijven communiceren met hun klanten. Één richtingsverkeer word dan opeens twee richtingsverkeer. De klanten die inchecken laten aan al hun vrienden zien dat ze gebruik maken van de diensten van de ondernemer waardoor er mond-tot-mond reclame ontstaat.

Veel ondernemers in de binnenstad van Amersfoort maken telkens vaker de overstap naar Social Wi-Fi. Zo gebruiken Irish pub Long John, Marktzicht, Chapeau, Manneke Bunt, Curtis, Kapsalon Sura, voetbalclub CJVV, Yosshi Amersfoort en vele andere ondernemers Social Wi-Fi. Gemiddeld bereiken de ondernemers iedere maand 20.000 mensen via Facebook voor minder dan €1 per dag. Dit maakt Social Wi-Fi de sterkste en goedkoopste vorm van marketing ooit. Naar verwachting zullen dan ook in 2015 het merendeel van de ondernemers in de binnenstad van Amersfoort overstappen op Social Wi-Fi.

Social Wi-Fi zorgt voor een sterke basis van een continue stroom van nieuwe likes en check-ins om de achterban telkens groter te maken. De tweede stap hierin is natuurlijk om de achterban op de hoogte te houden van de activiteiten. Een aantal ondernemers doen dit zelf of laten dit doen door hun personeel die zelf ook actieve Facebook gebruikers zijn. Zo verzinnen ze leuke acties om extra aandacht voor hun bedrijf te creëren en interactief bezig te zijn. Social Checkpoint heeft ook een professionele partner waar de social media uitbesteed kan worden. The Next Network is een expert op het gebied van social media. Verschillende kanalen zoals Facebook, Linkedin, Twitter en Pinterest nemen ze voor u in beheer. The Next Network is zeer creatief en zet slimme en leuke campagnes op met een sterke strategie op maat. Hierdoor heeft de ondernemer geen omkijken meer naar zijn social media, kan hij zich volledig richten op het ondernemen en het bedienen van zijn klanten. Door de combinatie van Social Wi-Fi van Social Checkpoint en het beheer van The Next Network word de branding nog een keer flink versterkt.

Bekijk hier gelijk hoe Social Wi-Fi er bij u uit komt te zien met behulp van onze interactieve online demo.

Geef een reactie